dilluns, 14 de febrer del 2011


Ens reunim per comentar la lectura La dama de las camelias, una proposta de la Isabel.




En general, a tothom li ha agradat el llibre.
Es posa èmfasi en la crítica social que fa l’obra en posar de relleu la hipocresia imperant en la societat, alhora que es valora el respecte amb que l’autor tracta en tot moment la figura de la “cortesana”, i la subtilesa de la narració.
Ha cridat l’atenció la bondat de la protagonista, encara que se li critica la seva falta de sentit comú en la seva manera de viure -cara i capritxosa-, mentre que l’Armand és considerat una mica pusil•lànime, encara que un enamorat gelós.
Es comenta el possible caràcter autobiogràfic de la historia, i l’existència de personatges de la vida social de l’època que podrien amagar-se darrera la inicial del seu nom.
Ha estat una lectura molt dramàtica no tant pel final del llibre, que coneixem des del principi, sinó pel patiment físic i moral que va viure la protagonista.
Una persona comenta que se li ha fet una mica pesada la manera de construir les frases que fa l’autor, tan diferent a la manera d’escriure moderna. I una altra reconeix que li ha agradat molt el llibre malgrat que a priori no tenia grans expectatives.

Tothom valora molt positivament que la tria de lectures sigui rotativa. És una manera de conèixer estils diferents a l’habitual de cada persona.


Posem nota al llibre amb el següent resultat:

7 8 7 8 7 8 8

7.5 de mitjana.

La Feli proposa la propera lectura, el llibre El filo de la navaja, de l’autor William Somerset Maugham, el qual haurem de comentar el proper dia 10 de març.