dijous, 12 de febrer del 2015

PIERRE LEMAITRE: VESTIDO DE NOVIA

Ahir per la nit ens vam reunir un grup de lectors del club de lectura de les nits de dimecres,  per tal de comentar el llibre que s'havia proposat per aquest mes, Vestido de Novia, del autor francès Pierre Lemaitre.
El llibre va agradar molt a un grup de lectors i molt poc a d'altres, de manera que es van formar dos bàndols amb opinions ben diferents.
Els defensors  van valorar  especialment les seves qualitats literàries dins del gènere negre. En quant a l'argument en sí, l'efecte sorpresa, les esgarrifances i l'angoixa que la història és capaç de produir en el lector i tots els detalls i els nombrosos fils que la mantenen en peu.
Els detractors opinaven, en canvi, que no els hi semblava una història verosímil i era massa increïble i molt angoixant. 
Tots els lectors, però, van trobar que la primera de les tres parts era la més àgil, mentre que la segona era més lenta i pesada de llegir. En general, el final va ser la part que menys va agradar , tot i que vam comentar que tampoc no era tan previsible com, potser estem acostumats.
Aquesta novel·la pertany al gènere negre i entronca amb la tradició de terror psicològic. De fet, es reconeix perfectament la influència de Hitchcock i la seva obra mestra Psicosis.
Aquí podeu veure  l'entrevista d'Oscar López del programa Página 2 amb l'autor Pierre Lemaitre.


Posem nota amb valors que representen la disparitat d'opinions:

2+5+8+8+9+6+5+8+8+8+8+6+6= 6.69


La lectura  proposada per al mes de març és la primera novel·la de l'autor nordamericà Josh Bazell. El seu títol és Esquivant la mort o Burlando a la parca.  Es tracta d'un thriller amb acció i suspens, la lectura del qual comentarem el proper 11 de març,  a les 21.30 H,  a la biblioteca Francesc Pujols del Centre Cultural.