dimecres, 15 de maig del 2013

TOLSTOI: HISTÒRIA D'UN CAVALL.

Dilluns va tenir lloc la trobada mensual del Club de lectura que funciona en horari de nit a la nostra biblioteca.
En aquesta ocasió es comentava el llibre de l'autor rus Lleó  Tolstoi, Història d'un cavall.
Es tracta d'un relat que explica la vida d'un  vell cavall des del seu naixement fins la seva mort. Són moltes les aventures que ha hagut de patir en la seva llarga vida i molts els diferent amos i mossos de quadra, que ha tingut, raó per la qual coneix prou bé als homes.
Totes les assistents hem valorat molt positivament aquest llibre que en realitat no parla de cavalls, sinó de la condició humana, dels valors universals, com ara l'amor, la xenofòbia, la lleialtat, etc.
És un llibre absolutament actual, tot i que va ser publicat per primer cop l'any 1861, els valors dels quals parla són vàlids en qualsevol època.
A moltes de nosaltres se'ns havia escapat un detall prou important en la vida del vell Pigat, la seva castració quan encara era jove. Sort que una de les lectores va estar desperta i ens vam poder assabentar totes. És que la prosa de Tolstoi és subtil i els comentaris en companyia són enriquidors per a tothom.
Pensem que és un llibre que deixa  un regust amarg, ja que els éssers humans no surten gaire bé parats. A més, el final és molt realista i prou trist.

Com sempre, li posem nota al llibre   7 + 7 + 7 + 8 + 7 + 7+ 8+ 7+ 6 + 7 =  7.1 de mitjana


Presentem la lectura del proper mes.  Serà  La nevada del cucut, de  l'autora Blanca Busquets.
La comentarem el proper 10 de juny a les 21.30 de la nit, al Centre Cultural.
Fins aleshores bona lectura.