dijous, 13 de juliol del 2017

MONTSERRAT ROIG: EL TEMPS DE LES CIRERES



El Club de lectura de tarda es va acomiadar fins al curs que ve amb la darrera reunió abans de l'estiu.

En aquesta trobada es va comentar la novel·la El Temps de les cireres de Montserrat Roig. 
Aquesta autora, a part d'escriure novel·les, contes, assaig, reportatges i articles periodístics, també va destacar com a entrevistadora i presentadora en diversos programes de televisió.

El Temps de les cireres  és una novel·la ambientada durant la decadència del franquisme i retrata els mons tan diferents que el regim tolerava i els que no, des del món estudiantil a la tolerància envers els precursors de la inflació del totxo. 

En aquest context, la noia protagonista del llibre, qui pertany a una família benestant, decideix fugir a Londres i anar a viure en un ambient més liberal i progressista. Però a la tornada descobreix que l'experiència no l'hi ha proporcionat res que ompli els seus ideals, més aviat tot el contrari.

Tots els participants van coincidir en el fet que, malgrat  que el llibre no els hi havia desagradat, s'esperaven molt més de la literatura de la Montserrat Roig. 
Potser aquest no és un dels seus llibres més representatius, però amb aquesta lectura hem volgut fer un petit homenatge a una autora que desgraciadament ens va deixar molt més aviat dels que ens hauria agradat.

Els lectors passaran l'estiu descansant, però també llegint, doncs s'han portat cap a casa dos llibres que es comentaran en la trobada del mes de setembre.

Fins aleshores, us desitgem a tots i a totes, molt bones lectures i un millor estiu.