dimarts, 30 de setembre del 2014

YOKO OGAWA: LA FÓRMULA MÉS ESTIMADA PEL PROFESSOR

Durant el mes de setembre ha començat el nou curs també pels clubs de lectura de la Biblioteca Francesc Pujols.
Els primers en reunir-se han estat les persones que formen el grup que es reuneix una nit de dilluns al mes.
El local de la biblioteca ha estat el marc que s'ha fet servir per comentar, a partir de les 21.30 de la nit, la lectura proposada per l'estiu. 
En aquesta ocasió es tractava del llibre La Fórmula més estimada pel professor, de l'autora japones aYoko Ogawa.
El llibre és valorat positivament per tothom degut especialment a la tendresa de la història i a la delicadesa de les maneres de fer de la cultura japonesa, tan diferent a la occidental. 
És un llibre molt sensible, basat en una malaltia que no sabem si existeix, tot i que,  tenint en compte que sí coneixem d'altres relacionades amb la pèrdua de la memòria, considerem plausible.
Tothom ha quedat captivat per la història tot i que no tothom ha acabat d'entendre el seu significat, més enllà de l'argument.
Trontolla el final, en opinió d'unes quantes lectores, donat que sembla que faltin algunes coses per explicar. Alguna cosa potser se'ns ha escapat, tot i que comentem que moltes vegades som els lectors els que volem trobar el significat de tots els elements del llibre, quan potser l'autor no vol anar més enllà. 
Alguna lectora ha llegit un relat curt escrit per la mateixa autora que porta el títol, El embarazo de mi hermana, senyalant que és una mica estrany. La conclusió és que moltes vegades se'ns escapen les claus de la literatura japonesa, degut a la diferència cultural amb el món occidental, que és molt gran.


Posem nota amb el següent resultat:


8 8 7 7 9 7 7 7 8 7 7 7 = 7.41


La Mònica ens proposa la lectura del mes que ve. Es tracta de Si creus en mi, et sorprendré : el món es ple de somnis per complir : persegueix el teu d' Anna Vives en col·laboració amb l'escriptor Francesc Miralles. 
Es tracta d'un relat personal al voltant de la Síndrome de Down, escrit per la pròpia autora una noia molt jove que pateix aquest sindrome i és una història de superació personal i d'ànims en la carrera cap a una societat inclusiva.




Ens acomiadem fins la darrera trobada, que tindrà lloc el 22 d'octubre.



Fins aleshores, molt bones lectures!