dimarts, 25 de febrer del 2014

ROC CASAGRAN. ARA QUE ESTEM JUNTS






Ahir ens vam reunir un petit grup de lectors del Club per tal de comentar el llibre Ara que estem junts d’en Roc Casagran. 
El llibre ha agradat majoritàriament. Tothom ha coincidit en dir que és una història plana, molt emotiva i que entra molt bé. 

El llibre explica la separació de dos germans bessons per culpa de la Guerra Civil. En realitat, és un dels germans que li dedica el llibre a l’altre, per tant, el narrador durant tota la novel.la s’està dirigint a un germà que està absent. 

El llibre és molt dur perquè explica les condicions de vida dels exiliats espanyols dins del camp d’Argelers a França: unes condicions de supervivència duríssimes i molt extremes.
També hem destacat la joventut de l’autor del llibre i el fet de que el fanatisme polític del pare del protagonista arribi a portar al límit a la seva família. 
Però la majoria hem trobat que era un llibre molt emotiu, ple de sentiments i que explica l’exili des d’una òptica infantil i més innocent que no pas la d’un adult.
La propera reunió serà el dia 31 de Març a les 18 h. amb el comentari del llibre  L’estiu que comença  de la Silvia Soler.