La tarda de dilluns ens vam reunir un grup de lectors per tal de comentar el llibre Plans de futur de l’escriptor Màrius Serra.
En general, la novel·la agrada a tothom.
El llibre explica la biografia d’un matemàtic, Ferran Sunyer, la tasca del qual va ser reconeguda per molts països estrangers (França, EEUU, etc.) i en canvi no ho va ser per la dictadura franquista. Fins al final de la seva vida no li van donar un premi estatal (amb el nom de Premi Francisco Franco) perquè la seva formació era autodidacta i per tant no tenia cap títol oficial.
En Ferran Sunyer Balaguer (1912-1967) va ser un matemàtic de prestigi internacional que va néixer tetraplègic, motiu pel qual sempre va haver d’estudiar dins de casa. El seu entorn familiar el va ajudar sempre (principalment la seva mare i les cosines) i ell va demostrar al llarg de la seva vida tenir un esperit de superació i un sentit de l’humor exemplars. Aquest llibre també ens demostra que la repressió a la ciència va durar fins després de la dictadura franquista, ja que molts científics havien de buscar el reconeixement de les seves investigacions fora de la terra que els havia vist néixer.
Pel que fa a l’autor, en Màrius Serra és un gran especialista de la paraula i per això al llarg del llibre utilitza una gran riquesa de vocabulari i també ens dóna a conéixer mots típics del llenguatge de les terres empordaneses, on la família Sunyer passava els estius com, per exemple, la paraula “baba” (minyona).
La propera reunió del club de lectura tindrà lloc el dia 26 de maig i comentarem la novel·la Que ningú no et salvi la vida de Flavia Company.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada