dilluns, 21 de novembre del 2016

EMPAR MOLINER: TOT AIXÒ HO FAIG PERQUÈ TINC MOLTA POR


En la darrera trobada del club de lectura de nit ens vam reunir unes quantes lectores per tal de parlar del llibre del mes, Tot això ho faig perquè tinc molta por, de la controvertida Empar Moliner.

Fins i tot els més crítics amb el mediàtic personatge la mirem amb altres ulls després de la lectura.

I és que l'Empar Moliner escriptora ens ha sorprès favorablement a tots aquells que no l'havíem llegit fins ara.

La novel·la està formada per unes poques històries curtes, les quals fan referència a situacions normals en la nostra societat (assetjament escolar, soledat, necessitat de ser mare, etc) i es desenvolupen en un entorn molt conegut per nosaltres. El món editorial i del periodisme, o un blog gastronòmic,  per exemple, protagonitzen més d'una. 

Són històries contemporànies, molt actuals, que tenen una posada en escena molt acurada i precisa. El lector visualitza el que està passant amb molta facilitat, encara que el final és sorprenent, inversemblant i morbós. Sempre sap arribar una mica més enllà del que hom espera. 


Tots pensem que l'autora és una aguda observadora de la realitat i dels éssers humans, als quals arriba a caricaturitzar. 

És un llibre que ens dóna molt de tema de parlar, perquè provoca, entristeix o fa riure, alternativament, alhora que toca temes interessants.


El situem en la línia dels relats per adults de Roald Dahl i de la pel·lícula Relatos Salvajes (de l'argentí Damián Szifron) i el valorem molt positivament.

El puntuem:

8 7 7 7 8 7 8 8 7 7 8 0 = 7.45

La pròxima trobada serà el 14 de desembre, i en ella comentarem el llibre Les darreres paraules, de l'autora Carme Riera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada