dissabte, 25 de març del 2017

CLUB DE LECTURA DE TARDA: JULI CÈSAR

La darrera lectura comentada en club de lectura de tarda, ha estat l’obra de teatre Juli Cèsar de Shakespeare. 

Per a molts dels assistents va ser la primera vegada que llegien una obra de teatre i tots han coincidit en què per comprendre millor l’obra seria molt millor veure-la representada dalt de d'un escenari.

Shakespeare va fer servir la vida d’aquest personatge històric per escriure una trama plena de sentiments i valors com ara les ànsies de poder, l’ambició, la cobdícia, la llibertat, la justicia, etc. De fet Juli Cèsar no va ser mai emperador, sinó dictador de la República. El primer emperador va ser el seu fill Octavi designat per ell mateix. Juli Cèsar es va autoproclamar emperador perpetu i per això alguns dels seus enemics (com per exemple Brutus) el volien assassinar. Al llarg del llibre els detractors del dictador es plantegen en més d’una ocasió eliminar-lo perquè Juli Cèsar era un personatge estimat i odiat al mateix temps. De fet, els que finalment el van assassinar ho van fer amb l’excusa de que era el poble qui no volia que governés. El mateix Brutus, en un moment de l’obra, els hi diu al poble “Us donaré la llibertat” per justificar que es posessin en contra de Juli Cèsar.

Un dels principals problemes que ens hem trobat durant la lectura del llibre ha estat que inclou nombroses notes a peu de pàgina fins al punt en què hi ha pàgines en les quals les notes superen al propi text de l’obra. Malgrat la finalitat de les notes a peu de pàgina és precisament el contrari, a molts de nosaltres aquestes notes ens han dificultat la lectura de l’obra.

En general, tothom ha coincidit que està bé l'experiència de llegir  teatre de tant en tant, però no de forma continuada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada