L'escudella, tot i ser un plat arcaic i nutritiu, és el plat
central del dia de Nadal. Què en podem dir, què no sapiguem? Suposem que cada
família té la seva gràcia a l'hora de fer una escudella, però nosaltres hem volgut
agafar un llibre de la biblioteca per no equivocar-nos gens quan la fem passar
de plat de cada dia a les grans ocasions. Malgrat la senzillesa en l'execució,
es fa patent que l'elaboració d'una escudella requereix temps i dedicació.
Sent com és un plat de festa, en l'actualitat per Nadal es
treu tota l'artilleria i l'escudella s'omple de totes les carns i verdures
possibles. No només això, sinó que representa l'inici d'una festa que ha de
continuar amb el pollastre rostit. Com si no, es farien els canelons de
l'endemà?
Amb l'ajuda dels llibres de la secció de cuina i gastronomia de la biblioteca trobareu les receptes més tradicionals.
Nosaltres hem trobat aquests dos:
- Manel Guirado, La Cuina de Nadal. Ara Llibres, 2013
- La Cuina de Nadal: Plats de festa. Edicions 62, 2008
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada