dilluns, 3 de maig de 2021

TONI MONNÉ: L'HORA DEL VERMUT

Avui hem triat el llibre L'Hora del vermut, 150 receptes per assaborir. En Toni Monné ens porta amanides, tapes fredes, broquetes, pinxos, "gildes", llaunes i salaons, a la planxa i fregits... còctels amb vermut, plats amb vermut. Editat per Cossetània i amb fotografies de Xabier Mendiola.

Ens trobem amb un llibre força interessant per gaudir i saber una mica més sobre la història del vermut, des dels vins aromatitzats de les antigues civilitzacions fins als nostres dies.
"Prendre el vermut" "Fer el vermut", "l'hora del vermut", són frases metonímiques (amb les quals designem l'hora o el moment amb la beguda que s'acompanya habitualment) que s'han convertit en sinònims de fer un aperitiu o picar unes tapes amb els amics abans de dinar o sopar; fins i tot, per substituir un dinar o un sopar per unes bones tapes il·lustrades.

El vermut s'ha convertit en excusa, en fil conductor d'un acte social que està adquirint les dimensions d'un nou fenomen gastronòmic, autèntic ritual per a sibarites urbans.
Arriba a la península Ibèrica i entra per Barcelona, com no. Un nom: Flamilio Mezzalama
Però llegiu el llibre que us ho explica.

Anem a les receptes:
Assortit de cremes fàcils per untar,
Crema de musclos amb escabetx, 200 g. formatge d'untar i 1 llauna de musclos amb escabetx.
Crema de carxofes amb anxoves, 200 g. de formatge d'untar, 1 pot de cors de carxofa, 6 filets d'anxova amb oli.
Crema d'olives, 200 g. formatge d'untar, 1 gra d'all, 50 g. d' olives.
Pebre, sal, torradetes.
Brandada de bacallà, amanida de marisc, ensalada russa, seitons en vinagre, porros a la vinagreta, crema d'albergínies i tonyina amb galetes salades.
Pinxo de foie amb ceba caramel·litzada.
Broquetes Yakitori.
Pinxo de tomàquet alvocat i formatge manxego tendre a l'oli d'alfàbrega.
"Cojonudos"-rotllets de salmó fumat amb salsa tàrtara. I de calents també n'hi ha uns quants,
Navalles amb oli de soja i gingebre.
Secret ibèric amb codonyat.
Ortigues de mar arrebossades.
Microcroquetes de formatge blau.
Truita de patates amb xoriço ibèric.
I uns quants còctels on l'ingredient principal és el vermut:
El President, Lluna, Iza&It, Vermouth Sour, Old Tarraco, London Cup.


Esperem que a partir d'ara els vostres vermuts siguin molt més variats.
Un hi esperem a la biblioteca amb aquest llibre i molts més, a la nostra secció de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada