dijous, 21 d’abril del 2016

HAMID, MOHSIN. L'INTEGRISTA RETICENT.

Ahir al vespre ens vam reunir el grup del club de lectura de vespre per tal de comentar el llibre del mes, L'integrista reticent i de pas celebrar Sant Jordi i fer un intercanvi de llibres entre nosaltres.

El llibre havia agradat majoritàriament. Només començar, les lectores (que en aquest cas érem totes dones) es van llançar a disseccionar el final del llibre, el qual no havia estat entès d'igual manera per tothom.
De fet, és amb finals tan ambigus com aquest, quan més valor té comptar amb un grup amb qui intercanviar impressions. Cal dir que un parell de lectores tenien molt clar un possible final que d'altres no havíem pensat.
Sobta i agrada l'estil triat per l'autor per fer la narració, el recurs literari d'explicar una història a una persona de la qual en cap moment no sabem res, però que en el desenllaç final té un paper determinant. Aquesta figura anònima té al lector a l'expectativa durant tota la narració, en la que sentim que el seu interlocutor el té segrestat d'alguna manera, sense poder fugir de la seva conversació.
És un llibre la lectura del qual atrapa tant per la forma com el contingut, de màxima actualitat, doncs tracta el tema de la identitat islàmica, associada aquesta al terrorisme. 
Nova York, la ciutat en la qual passa un part de l'acció és una illa cosmopolita en la qual tothom té cabuda, però tot canvia després dels atemptats de l'11 de setembre, i a moltes persones que fins aquell moment havien passat desapercebudes els canvia la seva vida i, per tant, ells mateixos se senten estranys i es qüestionen la seva pròpia identitat.
Per descomptat, que comentem el gran error que es comet de vegades considerant com a possibles terroristes a tot el col·lectiu de religió islàmica de qualsevol comunitat. La realitat és que només unes poques persones d'aquesta religió arribaran mai a formar part d'un grup d'aquestes característiques i les persones de religió islàmica també són víctimes no només pel deteriorament de la convivència en Occident, sinó perquè són tan vulnerables com qualsevol persona de qualsevol religió.

És un llibre que ens ha donat per parlar, un cop més, del tema del terrorisme en la nostra societat, una de les principals preocupacions en l'actualitat.

Li posem nota: 8 7 9 8 8 7 8 = 7.85

A continuació es presenta la propera lectura, que serà Una princesa a Berlín, una novel·la del nord-americà Arthur Solmsset situada en el Berlín d'entreguerres, en la que coneixerem els esdeveniments històrics d'aquest període convuls que acabarà amb l'aparició del moviment nazi i de tot allò que de sobres coneixem.
Aquesta novel·la la comentarem el pròxim 18 de maig.

A continuació, fem el repartiment dels llibres i brindem per Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada