Seguim amb el blog de cuina, que avui toca dilluns a la
cuina, però mireu per on, avui ha caigut a les nostres mans el llibre Mezclados y agitados,
que és més que res amb quines begudes s'emborratxaven els escriptors més
famosos de la literatura universal. Perquè hi ha vida alcohòlica més enllà de
Hemingway (que també està) i perquè alguns d'ells han estat quasi tan coneguts
per la seva obra com per les seves copes.
El primer exemple el tenim en Guillermo Cabrera Infante que era de "Mojitos" (nosaltres ens apuntem), i aprofitem per explicar-vos que a la Bodeguita de
Enmedio havien begut aquest beuratge d'altres que no són escriptors, com
ara Nath King Cole o l'Errol Flynn. (Bé, qualsevol que passés
per La Habana havia d'acabar a la famosa Bodeguita, no?)
Truman Capote (ai!, com ens agrada l'autor de A sang freda, que per cert va
viure a Catalunya) era de "destornillador", a base de vodka i suc de
taronja. De fet, per a ell la vida era "un llarg passeig entre
copes".
Alejo Carpentier és tan cubà com cubà és el "Daiquiri"; John Cheever, amagava ampolles entre els llibres i l'autor li
dedica el sofisticat Manhattan; Marguerite Duras, amb una vida
molt complicada, es refugiava en l'alcohol, el Campari apareix
a alguna de les seves novel·les, i a això es deu que el "Negroni" sigui
el còctel que li dedica l'autor.
Més a la vora de casa nostra tenim al poeta Jaime Gil de Biedma,
cràpula de la nit barcelonina a qui li anava el "Sol y sombra", barreja
d'anís i brandy, i el sibarita Vázquez Montalbán, a qui l'autor
dedica el "Singapur Sling".
El còctel "Margarita" li ha assignat l'autor al mexicà Juan Rulfo i
com que a nosaltres ens encanta us donarem la recepta: necessitarem una copa
específica, a la qual escarxarem la vora amb llimona i sal.
En la coctelera posarem tequila, Cointreau i suc de llima.
Ja podem agitar bé, i a gaudir!
Ja podem agitar bé, i a gaudir!
Si voleu saber les quantitats exactes, haureu de venir a la biblioteca a buscar
el llibre.
Però tranquils, que encara és dilluns i teniu tota la setmana per
aconseguir-ho!
Què volem que tasteu el "Margarita" el cap de setmana amb moderació i ben acompanyat amb "guacamole i uns natxos", tot ben mexicà.
Què volem que tasteu el "Margarita" el cap de setmana amb moderació i ben acompanyat amb "guacamole i uns natxos", tot ben mexicà.
Bon profit! I bon dilluns de còctels!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada