dilluns, 30 de novembre del 2020

ANTONIO JIMÉNEZ MORATO: MEZCLADOS Y AGITADOS

Seguim amb el blog de cuina, que avui toca dilluns a la cuina, però mireu per on, avui ha caigut a les nostres mans el llibre Mezclados y agitados, que és més que res amb quines begudes s'emborratxaven els escriptors més famosos de la literatura universal. Perquè hi ha vida alcohòlica més enllà de Hemingway (que també està) i perquè alguns d'ells han estat quasi tan coneguts per la seva obra com per les seves copes.

El primer exemple el tenim en Guillermo Cabrera Infante que era de "Mojitos" (nosaltres ens apuntem), i aprofitem per explicar-vos que a la Bodeguita de Enmedio havien begut aquest beuratge d'altres que no són escriptors, com ara Nath King Cole o l'Errol Flynn.  (Bé, qualsevol que passés per La Habana havia d'acabar a la famosa Bodeguita, no?)

Truman Capote (ai!, com ens agrada l'autor de A sang freda, que per cert va viure a Catalunya) era de "destornillador", a base de vodka i suc de taronja. De fet, per a ell la vida era "un llarg passeig entre copes".

Alejo Carpentier és tan cubà com cubà és el "Daiquiri"; John Cheever, amagava ampolles entre els llibres i l'autor li dedica el sofisticat  Manhattan; Marguerite Duras, amb una vida molt complicada, es refugiava en l'alcohol, el Campari apareix a alguna de les seves novel·les, i a això es deu que el "Negroni" sigui el còctel que li dedica l'autor.

Més a la vora de casa nostra tenim al poeta Jaime Gil de Biedma, cràpula de la nit barcelonina a qui li anava el "Sol y sombra", barreja d'anís i brandy, i el sibarita Vázquez Montalbán, a qui l'autor dedica el "Singapur Sling".

El còctel "Margarita" li ha assignat l'autor al mexicà Juan Rulfo i com que a nosaltres ens encanta us donarem la recepta: necessitarem una copa específica, a la qual escarxarem la vora amb llimona i sal.
En la coctelera posarem tequila, Cointreau i suc de llima.
Ja podem agitar bé, i a gaudir!
Si voleu saber les quantitats exactes, haureu de venir a la biblioteca a buscar el llibre.

Però tranquils, que encara és dilluns i teniu tota la setmana per aconseguir-ho!
Què volem que tasteu el "Margarita" el cap de setmana amb moderació i ben acompanyat amb "guacamole i uns natxos", tot ben mexicà.

Bon profit! I bon dilluns de còctels!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada