Hem trobat aquest llibre de la Mireia Carbó, La Cuina Salvavides d'edicions Viena i ens ha al·lucinat!
És per això que el volem recomanar, no només per les receptes, que també, sinó pel llibre en si.
Principalment ens encanta aquest decàleg i el principi elemental que el segueix:
- No caminaré més de 200 metros per a comprar cap ingredient.
- No faré operacions estranyes com ara pelar gallines o esquarterar llagostes.
- No cuinaré amb ingredients que després queden oberts a la nevera fins que crien penicil·lina.
- No hipotecaré la casa per fer un sopar com déu mana.
- No cuinaré amb ingredients que no sé quina cara fan, com ara cardamom, per molta gràcia que em faci aquesta paraula.
- No mesuraré els ingredients amb centímetres cúbics o polzades o kiloponds.
- No compraré estris miraculosos i andròmines que després només serveixen per a fer una recepta.
- No embrutaré més d'una cassola, una paella, el vas de la batedora i la fusta de tallar. I potser un bol... com a màxim!
- No començaré mai a preparar una recepta que no acabo d'entendre com va.
- No deixaré d'anar a cine, o al teatre, o a fer un volt o allà on sigui (cadascú pensi on vulgui) per fer un fricandó.
A LA CUINA VULL OBTENIR EL MÀXIM FENT EL MÍNIM.
Amb aquestes premisses, el que trobarem és un llibre de receptes senzilles, d'aquelles que surten, amb ingredients que trobarem al mercat o al súper a la vora de casa, i amb unes explicacions molt clares, perquè ningú tingui dubte.
Aquest llibre és el que diu, un salvavides per als nàufrags de la cuina. No deixeu de fer-lo servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada