dilluns, 18 de gener del 2021

DAN BUETTNER: EL SECRETO DE LAS ZONAS AZULES

Avui ens ha cridat l'atenció el llibre anomenat El secreto de las zonas azules. Comer y vivir como la gente mas sana del mundo, signat per Dan Buettner i editat per Grijalbo.

El podeu trobar a la biblioteca, com tots els que us recomanem en aquesta secció setmanal de cuina.
Aquest també té la seva gràcia, però tampoc és exactament un receptari. Ens agrada trobar llibres que ens aportin temes d'interès.

El llibre té quatre parts. 

En la primera es descobreix les zones blaves (no d'aparcaments!!!)
En realitat, el nom és casual: és el color que l'algú va ressaltar aquestes zones en el mapa.

Després d'un periple de mesos viatjant pel món, el periodista Dan Buettner va assenyalar cinc zones de la terra on es trobaven moltes persones amb edats insòlitament altes.
Aquestes zones -les zones blaves- es corresponien amb les illes d'Okinawa (Japó), Sardenya (Itàlia), Icària (Grècia), la localitat de Nicoya (Costa Rica) i finalment en Loma Linda, un monestir situat a Califòrnia.
Buettner va establir comportaments saludables i socials en aquestes zones del planeta, que augmentaven tant la qualitat de vida com ara la longevitat de les persones:

Trobar un propòsit a la vida
Menjar més vegetals
Meditar
Beure vi (moderadament)
Reforçar vincles familiars
Menjar sense atipar-se (la regla del 80% )
Caminar
Socialitzar

La segona part està dedicada a la zona blava americana.
Fa uns anys, algú va portar el projecte de Buettner a una ciutat de Florida,amb una alta renda per càpita, en la que s'ha implantat el model saludable des de les mateixes escoles.

La tercera part es concentra en ajudar-nos a crear la nostra pròpia zona blava, amb l'objectiu que arribem als cent anys, gràcies a l'alimentació (nosaltres ens conformem en quedar-nos abans, però amb la millor qualitat de vida).

I és a la quarta part on trobem 77 receptes delicioses.

Som conscients que a les persones que seguim la dieta mediterrània, als vegetarians i als vegans, és ben fàcil convèncer'ns de com són de bones les verdures, però en el món anglosaxó, cal molta feina en aquest sentit. D'aquí que triomfin aquest tipus de llibres.
De tota manera, no es tracta només de menjar, sinó que hi ha tota una filosofia endarrere, i per això que us animem al fet que agafeu aquest llibre a la biblioteca. No us costarà res i sempre podeu treure algun profit. Com a mínim una nova manera de fer la vostra verdura favorita.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada