dilluns, 8 de març del 2021

CARME RUSCALLEDA: UN ANY AMB CARME RUSCALLEDA

Un dels noms més coneguts en el món de l'alta cuina és el de la catalana Carme Ruscalleda.

En un món eminentment masculí, Carme Ruscalleda ha destacat des de fa anys des del seu restaurant en Sant Pol de Mar- avui tancat, però que va arribar a tenir tres estrelles de la prestigiosa guia Michelin- i des del seu restaurant en Tòquio.
Avui se celebra el Dia Internacional de la dona i, per això, en aquest Dilluns a la cuina hem volgut parlar d'un llibre d'aquesta dona empoderada.
Nascuda al costat del mar, a Sant Pol de Mar, i havent arribat tan lluny es va retirar dels fogons per a dedicar-se a feines diferents.

El llibre s'organitza pels mesos de l'any. Només hi ha quatre receptes per cada mes i són fetes amb productes d'allò més variats i molt interessant, les verdures de l'hort, les faves o els pèsols del Maresme, o la sardina, els peus de porc o el bonítol. Productes de la terra que donen lloc a una cuina, de vegades amb un punt de sofisticació.
El llibre conté un pròleg de Pau Arenós i compta amb les fotografies de Becky Lawton. També hi ha una introducció de l'autora en la qual se'ns explica el secret de la cuina, que és temps i dedicació. En realitat no és gaire difícil (nosaltres pensem que tan fàcil tampoc és) però tampoc es fan les coses en un tres i no res, tot necessita un bon producte, un temps, una voluntat, unes ganes...
Cada recepta té un símbol que ens indica el nivell de dificultat, el temps de preparació, el temps de cocció, si és o no apta per a congelar, etc. Hi ha variants, receptes més ràpides del mateix i consells diversos.
Trobem receptes com ara a l'abril, una sopa ràpida d'all, torrada i gratinada o uns rogers al forn amb patates tendres i espàrrecs o uns bunyols farcits de crema de gingebre.

Tot amb molt bona pinta.

No cal que us avorriu en aquests temps de confinament, podeu venir biblioteca i després cuinar a casa.
Us animem a conèixer el nostre apartat de cuina i a descobrir idees que es faran la vostra dieta més variada. Fins a la setmana que ve.






 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada