dimecres, 10 de març del 2021

SARA MESA: UN AMOR

Continuant amb les autores femenines, ha arribat a les nostres mans el llibre Un amor, de l'autora Sara Mesa.

Arrelada a Sevilla, Sara Mesa (Madrid, 1976) va començar el seu camí literari com a poetessa, per a arribar aviat a la narrativa, gènere en el que ha publicat des de l'any 2008, primer contes i més tard novel·les. Algunes de les seves novel·les han estat considerades les millors de l'any per diversos mitjans de comunicació. 
És el cas d'Un amor, publicada l'any 2020.
Un amor està protagonitzada per la Nat una noia de ciutat que decideix trencar amb la seva vida urbana i tria un lloc qualsevol d'un poble qualsevol per anar a viure, el lloc en el qual menys diners li costava el lloguer. No hi cap vincle ni cap interès pel lloc.
La seva intenció és dedicar-se a la traducció, però aviat veu les seves pròpies limitacions i paral·lelament pateix per altres inconvenients de la seva nova vida. El primer d'ells un llogater, especialment impertinent. Però també un gos que no acaba de convertir-se en un company fidel o unes goteres que apareixen amb les primeres pluges. També hi ha un amor que no acaba de ser-lo.

Malgrat el títol, no estem davant una història d'amor precisament, sinó davant un viatge interior, un viatge en què la Nat haurà d'enfrontar-se a diferents esdeveniments als quals reaccionarà de manera imprevisible.
No hi ha res especialment terrible, però si hi ha coses profundament incòmodes que la protagonista ha d'assumir i que ens inquieten com a lectors.

L'autora ens presenta els fets a través de la mirada de la Nat, d'aquí que els lectors estiguem al cas dels seus més íntims pensaments, de les seves pors, de la seva angoixa i de la seva ràbia per no ser capaç d'expressar el que ella voldria expressar.

L'adaptació al poble i a la seva gent es complica de la mateixa manera que les relacions humanes no són el que ella hagués esperat, i tampoc el que el lector hagués esperat.

Per saber més haureu de llegir el llibre, escrit amb un llenguatge auster, obert a diverses interpretacions. És una història que sorprèn, que incomoda i que fa pensar.

La podeu trobar en l'espai ebiblio i a la nostra biblioteca de Martorell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada