Avui és dilluns i hem d'entrar a la cuina. I entrarem, però per a cuinar si no per a conèixer una mica de nutrició, de la mà de la Dra. Montse Folch, que a més de metgessa té un màster en nutrició comunitària per la Universitat de Barcelona.
El seu llibre es diu 100 creences i mites sobre l'alimentació i és de Cossetània editors (2020)
La idea del llibre és aclarir conceptes que sorgeixen en parlar de l'alimentació saludable. Es tracta d'apostar per la salut física i psíquica i que tots ens mantinguem a la màxima energia i felicitat a través dels aliments.
Donat el currículum i l'experiència de la Dra. Folch podeu creure el que diu aquest llibre. És rigorós i científic i va al gra de cadascuna de les qüestions que tracta.
Fem un petit resum d'allò que més ens ha cridat l'atenció:
- La fruita a les postres engreixa més. Fals
- La mandarina, un potent diürètic. Verdader
- La poma té molt poques calories. Fals
- La pinya, el fruit miraculós. Verdader
- L'alvocat, fruita recomanada en la vellesa. Verdader
- L'oli d'oliva el millor per fregir. Verdader
- La margarina més saludable que la mantega. Fals
- La xocolata conté colesterol. Fals
- Necessitem la llet. Verdader
- El iogurt, remei contra els efectes secundaris dels antibiòtics. Verdader
- Els llegums engreixen. Fals
- L'alimentació influeix en la nostra salut mental. Verdader
- Finalment, en el 100 tenim que la dieta mediterrània és salut per al cor. Verdader.
Com podeu veure, amb cent fitxes sobre diferents creences podem passar una estona d'allò més distreta i aprenent coses importants per a la nostra salut. Anar a la compra amb la lliçó apresa serà bàsic i finalment podrem acabar a la cuina fent servir tot allò que estem aprenent en aquests dilluns a la cuina.
Avui no portem receptes, però sí coses molt importants sobre alimentació i nutrició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada