dimecres, 17 de juny del 2009

A RÀDIO MARTORELL


Un altre cop dimecres. Tornem a Ràdio Martorell.

Ja queden poques activitats i fem un repàs: l'Aula d'Estudi fins al dia 3 de juliol i la darrera reunió del Club de Lectura, el proper 25 de juny, en la qual es comentarà el llibre de Milan Kundera, El Vals de l'Adéu.

Però encara ha de començar l'activitat estrella de l'estiu, la Bibliopiscina, que funcionarà durant tot el mes de juliol. Una activitat engrescadora que té com a principal atractiu llegir a peu de piscina, al sol o a la fresca.

Parlem dels llibres més venuts, de l'èxit de Stieg Larsson, amb la seva sèrie Millenium; de Javier Cercas, que triomfa amb la seva Anatomia de un instante, i d'altres èxits de venda.

El temps passa de pressa. Acabem i aprofitem per fer-nos unes fotos tots quatre, la Irene i el Jaume de Ràdio Martorell i la Mercè i la Verónica de la Biblioteca.

Els que sempre parlem de llibres, i de més coses. A Ràdio Martorell.

dilluns, 15 de juny del 2009

LECTURES IMPRESCINDIBLES


A la Biblioteca ens agraden els bons llibres, ens agrada la lectura en general i la narrativa en particular.

I si hi ha una lectura que destaca en el panorama literari català actual -amb el permís d'altres títols- és el llibre Les veus del Pamano, del barceloní Jaume Cabré.

L'acció està situada en la Vall d'Àssua i recrea esdeveniments que formen part de la memòria històrica de Catalunya. La part principal transcorre durant la postguerra, però hi ha una trama que enllaça amb èpoques posteriors que la fan de gran interès. A més, la narració és rica, amb una estructura que salta constantment en el temps, amb gran riquesa de matisos, de llenguatge, de perspectives. Una novel·la certament brillant. Una lectura imprescindible.