divendres, 22 de setembre del 2017

GIUSEPPE CATOZZELLA: CÓRRER SENSE POR



Tornem de l'estiu i comencen les activitats de club de lectura a la Biblioteca de Martorell.
Ahir al vespre ens vam reunir un modest grup de lectors per tal de comentar el llibre Còrrer sense por, de l'autor italià Giuseppe Catozzella. 
Es tracta d'una crònica novel·lada per un periodista italià, basada en fets reals, la qual ens explica la història de la Samia, una noia que es prepara per a ser atleta i que ha de sortir del seu país fent servir les xarxes de tràfic de persones.
El viatge de la Samia ens transporta a conèixer un món que no té res a veure amb el nostre, però que és una realitat terrible que cada dia viuen molts éssers humans.
Sabem que existeixen moltes persones al món que viuen aquestes situacions que ningú té autèntiques ganes d'arreglar i el llibre ens serveix per a prendre consciència.
Els lectors valoren les moltes petites històries contingudes en la novel·la.
La relació entre les persones que és l`únic valor dintre de l'absoluta misèria. Tot i així, comentem que davant aquestes vivències tan extremes surt la part més salvatge de l'espècie humana, l'egoisme de la lluita per la supervivència.
També se senyala la por com un dels temes més importants del llibre, doncs són moltes les històries de la novel·la que produeixen absolut espant.
Crida l'atenció el tema dels diners, com una gent tan absolutament pobre és capaç de reunir grans quantitats de diners per tal de pagar als traficants i intentar sortir de la dura realitat de Somàlia.

Ha estat una lectura molt ben valorada per alguns lectors, doncs la història és molt impactant i punyent i atrapa fins al punt que una de les lectores el va acabar en una nit.

Li posem nota:


9  8  7  8  9  8  7 = mitjana   8