dilluns, 3 d’octubre del 2016

XERRADA DELS CLUBS DE LECTURA AMB ROC CASAGRAN

Amb la tardor han tornat els clubs de lectura de la biblioteca.
La primera cita la vam tenir dilluns passat amb la visita de l'autor Roc Casagran, que va venir a la biblioteca per tal de xerrar amb els membres dels dos clubs de lectura, el de les tardes dels dilluns i el de les nits de dimecres, al voltant del llibre  Ara que estem junt.
Els dos grups havien programat durant la passada temporada aquesta lectura i van poder parlar amb l'autor sabadellenc des del seu coneixement. Van poder fer comentaris, plantejar dubtes i, fins i tot, opinar si els havia agradat o no.
Cal dir que la lectura d'Ara que estem junts va ser molt ben valorada per tots els lectors i lectores.
L'autor -escriptor i professor de secundària-  ens va aclarir que ell està especialment motivat per aconseguir que els adolescents llegeixin i, és per això, que va crear un llibre de la Guerra Civil, narrat per un adolescent, que dóna la seva innocent visió de com s'enderroca el seu món.
Tot i així, en realitat, estem davant d'una lectura transversal, que arriba a tots els tipus de lectors.  El protagonista és jove, hi ha una història tendra, hi ha poesia, i altres coses dolces, però la veritat és que  hi ha esdeveniments molt dramàtics, com ara la separació del protagonista del seu germà bessó o l'estada de la família en el camp de concentració d'Argelers-sur-Mer.  

L'autor va explicar als lectors com s'havia sentit d'impactat per la lectura de Els vençuts, de l'autor Xavier Benguerel i Llobet, que el va fer interessar pel tema de la Guerra Civil i el camp de refugiats.
Molt bon comunicador, el jove escriptor Roc Casagran va captivar a l'audiència pel seu do de paraula i per les seves habilitats comunicatives. 

Aquí podeu escoltar l'entrevista que li van fer a Ràdio Martorell i en la que Roca Casagran parla de la importància dels clubs de lectura i de la seva obra Ara que estem junts.