dimarts, 16 de juny del 2015

M. DOLORS FARRÉS: EL MONESTIR DE L'AMOR SECRET.


En la passada reunió de maig, el club de lectura de tarda va comentar el llibre El monestir de l'amor secret, de Maria Dolors Farrés Ramírez.
Les opinions van ser diverses, ja que hi havia persones a les quals el llibre havia agradat molt i a d'altres, menys.
Es tracta d'una novel·la protagonitzada per dos monjos,  els quals es troben immersos en un debat moral sobre la seva sexualitat.
Trobem  una història d'amor traumàtica entre dues persones del mateix sexe, que han de mantenir amagada la seva relació i viuen amb la gran  por de ser descoberts.
L’acció té lloc en un monestir de canonges agustinians de la comarca d’Osona, a prop de Vic.  
Hi ha un lector que detecta errades històriques, especialment en relació al funcionament dels ordes religiosos. Per exemple: en el llibre només hi ha un monjo que treballa en l’scriptorium del monestir, quan en realitat durant l’Edat Mitjana els scriptoriums eren una de les parts més importants dels monestirs i on treballaven més persones. 
En qualsevol cas, ha estat una lectura interessant. La principal crítica seria la seva extensió, ja que es considera que la mateixa història es podia haver explicat en menys pàgines i llavors la seva lectura hagués resultat més lleugera.

La pròxima reunió està prevista pel dia 29 de Juny i  en ella comentarem el llibre  Desig de xocolata  de l’autora Care Santos.