dimecres, 28 de novembre del 2012

SOLITUD


El passat dilluns dia 26 de Novembre ens vam reunir un bon grup dels lectors habituals del Club de Lectura de la Biblioteca Francesc Pujols per tal de comentar el llibre “Solitud” de Víctor Català.

La valoració feta per la majoria de lectors va ser que és un llibre molt ben escrit i molt ben narrat però la seva lectura s’ha de fer molt a poc a poc perquè utilitza un llenguatge que requereix molta concentració. 
De fet, podríem dir que és un llibre escrit en 2 nivells: el nivell erudit (que és l’estil literari que utilitza l’autora) i el nivell del pastor (que és el llenguatge típic del món rural que utilitza aquest personatge). 
Es tracta d’una novel.la que tracta el trasbals interior d’una dona, la Mila, que ha de seguir al seu marit (un home gandul i viciós) per tenir cura d’una ermita en una muntanya solitària i esquerpa. La novel.la ens fa viure intensament els sentiments d’aquesta dona, les seves insatisfaccions, les seves frustracions, la seva solitud i la recerca de la seva pròpia realització personal. 
Un altre element molt important del llibre és la muntanya. De fet podem considerar que la muntanya és un altre protagonista més de la novel.la perquè l’autora, a través de les descripcions del seu paisatge, aconsegueix humanitzar-la literalment parlant.

La propera reunió serà el dia 17 de desembre i es comentarà el llibre Camí de Sirga de Jesús Moncada.