divendres, 26 d’octubre del 2018

J.A. FINN: LA DONA A LA FINESTRA

El Club de lectura dels Bibliolovers acaba de llegir La dona a la finestra, una novel·la del jove novaiorquès J.A.Finn amb motiu del Dia de la salut mental, conjuntament amb el Roger Trilles i la Beatriz Vielso, professionals de l'Associació per a la salut mental del Baix Llobregat. La novel·la ha estat sorprenent tant pel seguiment de la malaltia de la protagonista, la psicòloga Anna Fox, com pels girs sorprenents de la trama que ens fa l'autor.

El llibre ens parla de la malaltia de l’agorafòbia que s’il·lustra amb tot detalla a través del personatge principal fins al punt que, nosaltres lectors, visualitzem el comportament d’una dona que viu sola en una casa gran, sense sortir, sola, sense ningú. Respira l’exterior a través de la finestra que veu el moviment i les actuacions dels veïns. La soledat, els moments d’ansietat matinals, la necessitat de dormir, els estats de xoc, la por, el pànic són temes que envolten la malaltia. La novel·la també apunta les possibles causes, el perquè de tot plegat, quan la doctora diu que : “la vida m’ha fet tornar així”.

Però la malaltia mental s'envolta un entramat de novel·la negra, un thriller fascinant, en què és ben cert allò que diuen que “res no és el que sembla”.

Els membres dels Bibliolovers volem felicitar l’Associació per a la salut mental del Baix Llobregat per aquesta col·laboració enriquidora entre l'entitat i la Biblioteca.