dimecres, 25 d’abril del 2012

El Camino

La darrera reunió de Club de Lectura de la nit va comptar  amb l'assistència de 13 lectores, que celebràvem S. Jordi.
La Feli va portar un postre de xocolata fet per ella mateixa (mmmmm, que bo!), i vam aprofitar per fer una copeta de cava a la salut del nostre Club de Lectura.
La Rosa ens va obsequiar amb dos punts de llibre, un commemoratiu de Sant Jordi i un altre de la trobada amb l'Andreu González.

El llibre El camino entusiasma de manera general: per la seva senzillesa, per la seva tendresa, pel seu encant.
Totes hem rigut amb les aventures d'aquest nen que ens descriu la vida en el seu poble i els habitants d'aquest amb una mirada innocent i lúcida a la vegada. Els episodis tristos també formen part del llibre, però l'autor és capaç de posar notes tendres i divertides en cada situació.
Ens preguntem si és creïble que aquesta sigui la perspectiva d'un nen de tan sols onze anys. I pensem que els nens d'abans maduraven molt abans.

Li posem nota 9 9 8 8 8 8 8 9 8 8 8 8 9 = mitjana 8.3

Es demanen i donen recomanacions de llibres per comprar per Sant Jordi i passem a l'intercanvi de llibres. Tothom s'ha lluït, tot i que més d'una de les assistents parla de la dificultat de desfer-se d'un llibre del qual té un bon record.
Tot i així, anem obrint els envoltoris i apareixen títols com ara L'Alquimista, La felicitat, El temps de les cireres i molts altres que ens encanten.

La Isabel fa la seva proposta literària pel proper mes. Es tracta de El Gran Gatsby, la novel·la amb la que F. Scott Fitzgerald va aconseguir el punt més àlgid de la seva fama.

Ens acomiadem molt contentes amb la tertúlia i amb la persepctiva del nostre Sant Jordi literati.