divendres, 2 d’octubre del 2020

SÍLVIA ROMERO: JÚLIA M.

Club de Lectura 2020-2021: Sessió inaugural del grup de tarda.




S'inicia la temporada dels clubs de lectura de tarda amb la lectura de Júlia M. de l'autora Sílvia Romero, llicenciada en filologia catalana, escriptora i conductora de clubs de lectura en diferents biblioteques de Catalunya.

Va ser una trobada molt especial, ja que va comptar amb la presència de l'autora, qui va explicar molts detalls sobre la creació de la novel.la.

La novel.la Júlia M. és una de les primeres que va escriure i explica la història de la Jujú, una velleta de setanta anys a qui tothom considera una bellíssima persona. Però la veritable protagonista del llibre en realitat és l'Elisa, la qual es trasllada a viure en el mateix bloc de pisos de la Jujú i a partir d'aquí neix una bonica amistat entre totes dues.

La novel.la fa un encreuament de les històries vitals d'aquestes dues dones i de mica en mica anem coneixent els seus orígens i les vivències que la postguerra va provocar en les seves respectives famílies. Al començament de la novel.la, trobem una Elisa desorientada, perduda, que s'acaba de separar i que està intentant refer la seva vida. Quan entra en contacte amb la Jujú i va coneixent la seva trajectòria vital, comença a trobar similituds amb la història de la seva pròpia mare. Gràcies a unes cartes antigues, l'Elisa acaba de saber que va ser adoptada quan era una nadó i això li produeix un daltabaix emocional que gràcies a la Jujú aconseguirà superar més fàcilment.

El llibre ha agradat a tots els assistents, en general l'hem trobat un llibre molt tendre que planteja molts temes vitals com l'adopció, la soledat, la vellesa, la relació entre mares i filles, les atrocitats que es van cometre durant la postguerra, etc.
L'autora treballa molt bé els personatges (principalment els femenins) i això fa que acabem estimant a l'Antònia, l'Elisa i la Jujú perquè són personatges molt entranyables.
Tots els membres del club hem estat d'acord en llegir algun altre llibre d'aquesta autora (El Jurament, El Plagi, etc.) perquè ens ha agradat molt el seu estil i la seva manera d'expressar-se.