dilluns, 25 de juliol del 2016

DAVID CIRICI: EL LLADRE DEL GUERNICA

El darrer dilluns del mes de juny, ens vam reunir tots els membres del club de lectura en català per comentar la novel·la  El Lladre del Guernica
Tots vam coincidir en que es tracta d’una història bastant rocambolesca basada en el món de la fasificació de l’art.  
Més que l’argument de la novel.la, el que realment és important d’aquesta obra és el context històric en el qual està ambientada. Concretament la trama té lloc durant la celebració de l’exposició Universal de Paris de l’any 1937. Tot i que Espanya en aquell moment es trobava en plena Guerra Civil, el govern decideix enviar-hi un pavelló creat per l’arquitecte Sert.
Aquest pavelló era un edifici racionalista i innovador dins del qual s’hi van exposar obres de Miró i Picasso. Curiosament quan es va acabar l’exposició, en Picasso pel seu compte va retirar el Guernica ja que tenia por de que li fessin malbé i precisament aquest fet és el que dona títol a la novel.la

Donat que durant el juliol i l’agost no hi haurà cap reunió del club de lectura, es reparteixen dos llibres per llegir-los durant les vacances d’estiu. Es tracta de Pà Negre d’Emili Teixidor i Ara que estem junts d’en Roc Casagran. 
Precisament aquest últim escriptor vindrà el dia 26 de setembre a la biblioteca coincidint amb la propera trobada del nostre club de lectura. D’aquesta manera tindrem l’oportunitat de poder comentar la lectura d’aquesta obra amb el seu autor.


Només desitjar-vos que passeu tots un molt bon estiu i que aprofiteu per llegir bones i refrescant lectures.