divendres, 24 d’abril del 2015

TERESA PÀMIES: NADAL A PORTO

El passat dilluns 20 d’abril al club de lectura en català es va comentar el llibre Nadal a Porto  de Teresa Pàmies.
Tothom va coincidir en opinar que el llibre no dóna gaire de si i per aquest motiu el principal tema de conversa durant la trobada no va ser l’argument del llibre sinó la descripció que aquesta autora fa de Portugal.

Molts dels membres participants de la reunió havien viatjat a Portugal en algun moment de la seva vida i això va fer que tothom pogués opinar sobre aquest país i les seves singularitats, algunes d’elles queden perfectament reflectides en el contingut de la novel.la: els mercats de peix de l’Atlàntic, els ponts sobre el riu de Porto, la seva gastronomia (bacallà, formatges, vi de Porto,…), el bon tracte dels botiguers cap als clients, l’idioma portuguès que resulta força entenedor per nosaltres, la circulació caòtica dels seus carrers, les rajoles blanques i blaves que predominen en les seves façanes, etc.

El llibre explica bàsicament els dies que la Teresa Pàmies i el seu marit van passar a Porto per tal de no celebrar el Nadal amb família. Aquest va ser el principal motiu del seu viatge durant el qual els va acompanyar sempre la pluja. L’autora va explicant al llarg del llibre totes les anècdotes que els hi van passant i de les quals en treu el màxim profit possible. És un llibre curtet que es pot considerar més un relat de viatges que una novel.la.


La reunió següent serà el dia 25 de maig i ens trobarem en la sala polivalent de la nova biblioteca. Es comentarà el llibre El monestir de l'amor secret, de l'autora M. Dolors Farrés.