dilluns, 3 de juliol del 2017

MAR BOSCH OLIVERAS: LES GENERACIONS ESPONTÀNIES

Arriben les vacances i amb elles els diferents clubs de lectura de la biblioteca de Martorell fan una aturada en la seva activitat.


El club de lectura de nit es va reunir per darrera vegada en el local de la biblioteca. En aquesta reunió es va comentar el llibre les Generacions espontànies de l'autora Mar Bosch.
El llibre havia estat triat per ser divertit i fàcil de llegir, i també per la manera d'enllaçar les històries.



El primer comentari dels lectors va ser la sorpresa que ens van portar molts amb el llibre, que no era precisament el que esperàvem, un al·legat del món laboral i de com el jovent el té prou difícil en l'actualitat. 
El que en realitat vam trobar, va ser un relat prou hilarant, amb una protagonista molt excèntrica i gens habitual. Potser l'entorn en el qual està situat el llibre si és aquesta societat competitiva.
Alguns lectors veuen la crítica social, no només al món laboral, sinó a la societat que ens marca un camí del qual difícilment ens podem sortir, mentre que per una altra part demana creativitat. Es premia la iniciativa, però no es deixa que la gent se'n surti d'unes línies determinades.



És veritat que hi han històries molt rocambolesques, però els lectors vam fer una lectura metafòrica. 



Les exageracions, el personatge tan caricaturesc i les situacions surrealistes no són més que un camí per posar en evidència els paranys de la realitat. Com el món laboral, per exemple, que demana més i més a les persones, el préssec cada cop més gran, per exemple, que alguns també han vist com a la representació de l'egoisme.
El que els lectors troben més positiu és la lectura final de "sigues tu mateix i triomfaràs".



El final del llibre no agrada a ningú. Tots pensem que l'autora no va saber exactament com acabar-lo i va fer un final massa rosa i ensucrat.
Hi ha qui critica la falta de versemblança del personatge, que a alguns recorda a Ignatius, el protagonista de La conjura dels enzes i d'altres a la protagonista del diari de Bridget Jones.



Li posem nota: 8 + 8 + 7 + 6 + 6 + 7 +7 + 7 +7 = 7