dimarts, 17 de febrer del 2015

OSCAR WILDE: THE PICTURE OF DORIAN GREY

The Picture of Dorian Grey  és el llibre que es va comentar a la darrera reunió del Club de Lectura en anglès.

L'autor és l'universal Oscar Wilde, escriptor irlandès que va publicar una primera versió d'aquesta obra l'any 1890. 
Està considerada com a novel·la d'horror gòtic de la qual s'han fet set adaptacions cinematogràfiques.
Els lectors van llegir i comentar aquesta obra tenint en compte el moment històric en el que va ser escrita i van entendre el seu tema a mig camí entre la comèdia d'actituds i el llistat de relacions entre art i moralitat.
De fet, la societat victoriana la va rebre com una història tan escandalosa com a immoral.
Els lectors van entendre els tres personatges principals com les tres característiques psicològiques d'un sol ésser. Dorian Grey seria el jo -la persona-, Basil el super jo -la veu de la raó- mentre que Lord Henry representaria el mal.
Així, l'autèntica decadència com a persona de Dorian Grey començaria quan Lord Henry li regala una còpia d'un llibre francès de color groc, del qual no es diu el nom, i segueix les experiències del protagnista, el qual només busca el plaer sense importar les conseqüències vers els altres.
Certament, la lectura d'Oscar Wilde i concretament d'aquest The picture of Dorian Grey ha estat una molt bona manera de practicar una llengua anglesa de molta qualitat.


La propera sessió del club de lectura en anglès tindrà lloc el proper 3 de març, a les 20.00 hores, i en ella està previst comentar The Curious Incident of the Dog in the Nightime, una novel·la del britànic Mark Haddon.