dilluns, 17 de març del 2014

ALICE MUNRO: ODI, AMISTAT, FESTEIG, AMOR, MATRIMONI

La setmana passada ens vam reunir unes quantes lectores per tal de comentar el llibre de l’autora Alice Munro, Odi, amistat, festeig, amor, matrimoni
Sota aquest títol s’amaguen 9 històries protagonitzades per dones, que agraden de manera irregular a les lectores. 


Parlem de la dificultat de molts lectors per a la lectura de contes, tot i que alguna de les assistents la considerava una lectura idònia per quan només es pot llegir a estones. 



Sense dubte, el conte que més ha agradat és el que dóna títol al llibre, la història d’una dona anodina i poc atractiva que és enganyada per la nena que cuida. Les falses cartes d’amor que va rebent l’enamoren fins al punt de fer-li abandonar la ciutat per marxar a buscar el seu estimat. 



Alice Munro escriu de manera magistral i és capaç de donar vida a unes històries i a uns personatges quotidians, a partir de retalls inconnexos que poc a poc es van lligant fins a agafar forma. 



Altres històries que agraden són Queenie, Ortigues o Lluny d’ella. 



Pel contrari, el relat que porta el títol de Puente flotante ha estat poc entès per les lectores.



En el moment de votar, ens centrem en el primer relat, llegit per tothom, i li donem una valoració força alta 8+8+8+8+8= 8 




Pel proper mes se'ns proposa una història molt curta. Es tracta del relat  Vint-i-quatre hores en la vida d’una dona, del jueu austríac Stefan Zweig, que va passar gran part de la seva vida en diversos països i va lluitar en contra de la guerra i la intolerància. 



La propera trobada tindrà lloc el proper 7 d'abril, a les 21.30 hores, a la biblioteca Francesc Pujols.