dijous, 10 de maig del 2012

Les Lectures dels Clubs


Avui es reuneix el Club de Lectura Infantil. Aquesta activitat està coordinada pel Jordi Morera, i en aquesta ocasió es comentarà el llibre de l'autor Sebastian Sorribas, Viatge al país dels lacets, un viatge a la prehistòria en companyia de la Bora, en Piru i els seus amics.


Però si sou lectors adults i teniu ganes de seguir les lectures dels nostres dos clubs, us convidem a tenir a punt pel proper 17 de maig,  a les 21.30 el llibre El Gran Gatsby, de l'escriptor nord-americà Francisc Scott Fitzgerald. Una novel·la que ens transporta al New York dels anys 20, on trobem al triomfador Jay Gatsby organitzant multitudinàries festes i intentant aconseguir l'amor de Daisy.

Mort als 44 anys, Fitzgerald va pertànyer a l'anomenada generació perduda, aquella que va escriure part de la seva obra en la dècada dels 20 i que va viure tant la Primera Guerra Mundial com ara el crac del 29. El Gran Gatsby va ser publicada l'any 1925.
Les reunions d'aquest  Club de Lectura es faran a la Casa de Cultura de la Vila, carrer Santacana, 13.

Si teniu ganes de conèixer nous episodis de la nostra història, el dilluns 28 de maig, a les 18 hores, el Club de lectura coordinat pel Jacint Soler, comentarà el llibre d'Assumpta Montellà

El setè camió. El tresor perdut de la República.
L'Assumpta Motellà es defineix a si mateixa en el seu blog com a " historiadora de professió, per devoció, per vocació, amb passió, amb vehemència, amb intensitat. Això comporta que sigui una historiadora poc convencional...i també perquè m'agraden les històries de les persones anònimes, històries menudes, d'herois que no surten en els manuals d'Història, històries que mai faran història...o potser si".
El setè camió. El tresor perdut de la República ens transporta a febrer de 1939 i a llocs on es van allotjar, per darrer cop a Catalunya, el govern de la Generalitat i els intel·lectuals i diputats republicans i a on va tenir lloc l'episodi que narra el llibre, la desaparició d'un dels camions que transportava or i valauoses obres d'art.
Les reunions d'aquest grup de lectura es fan a la biblioteca Francesc Pujols, Plaça de les Cultures, s/n.