divendres, 16 de març del 2012

Bon cop de falç



La darrera trobada del Club de lectura ha estat molt especial.

La lectura proposada era Bon cop de falç, i un dels seus autors, l'Andreu González, ens va acompanyar i guiar en els comentaris.
L'Andreu ens va explicar molts detalls relacionats amb la seva feina d'escriptor, i també amb el món de l'edició.
Va començar dient que per a ell “una novel·la històrica és abans de res una novel·la”, que la trama supera la part històrica i que ell es va documentar tant com va poder, però d'una manera “una mica casolana”.
A partir d'aquí la conversa va anar molt fluïda, vam comentar aspectes de la novel·la com ara el paper de les dones, el fet de que sigui una novel·la d'acció abans de res o el seu ritme trepidant.

La novel·la ha agradat d'una manera majoritària.
Moltes de les lectores es van enganxar a la trama, la vida del Joan Martí, fill d'una casa de pagès, que veu com la seva xicota i la seva germana són assassinades per les tropes castellanes, la seva casa destruïda, i que corre tras les passes del culpable, un oficial de cavalleria, ficant-se de ple en els esdeveniments històrics que comencen l'any 1640.

Fem la votació i ens surt una mitjana de 7.
Totes estem molt contentes d'haver compartit aquesta lectura amb el seu autor i valorem el seu tarannà franc i agradable.


Finalitzada la xerrada l'Andreu ens signa els nostres exemplars del llibre i aprofitem per fer-nos unes fotos de grup.