dijous, 10 de desembre del 2020

LORENA FRANCO: EL ÚLTIMO VERANO DE SÍLVIA BLANCH


Des de la Biblioteca de Martorell us volem recomanar la novel.la  El último verano de Silvia Blanch, de Lorena Franco. 
Es tracta d'un  thriller que enganxa des de la primera pàgina, per tant, és un llibre molt indicat per totes aquelles persones que són amants de les novel.les de misteri, d'investigació o policíaques. 
Lorena Franco és una jove escriptora que ha aconseguit un èxit espectacular de vendes a través d'Amazon; per això l'editorial Planeta s'ha decidit a publicar en format paper els seus llibres que de ben segur també ens convertiran aviat en best-sellers.
Per escriure aquesta novel.la l'autora es va inspirar en un cas real que va passar l'any 2000 a EEUU on va desaparèixer una noia que es deia Leah Roberts en estranyes circumstàncies. 
De manera intel.ligent, Lorena Franco situa aquesta mateixa situació a un poblet molt petit del Montseny, que serà el principal escenari de la novel.la. 
La protagonista del llibre és una jove periodista anomenada Alex que es trasllada al Montseny per cobrir precisament la notícia del primer aniversari de la desaparició d'una noia anomenada Silvia Blanch. 
Per fer la seva feina, Alex ha d'entrevistar-se amb els familiars, els amics i la parella de la víctima perquè fa un any que no saben res d'ella i tampoc han trobat el seu cos. La seva sorpresa és que ningú vol tenir tractes amb ella, tothom intenta evitar-la i donar-li el mínim d'informació possible sobre aquest cas. Al final Alex acaba pensant que tothom menteix i que ningú diu la veritat. Però el problema és que la periodista acaba obsessionada per saber què li va passar realment a Silvia Blanch i per què la policia va tancar el cas sense haver trobat el seu cadàver.
La trama del llibre funciona com la maquinària d'un rellotge suís, en el qual hi ha tres veus (Alex, la pròpia víctima i el cosí de Silvia) que de mica en mica ens van donant informació fonamental per esbrinar la veritat de tot plegat.
La darrera part de la novel.la és la més dramàtica perquè el final és molt imprevisible però la periodista aconsegueix realment el seu objectiu: descobrir qui va assassinar a Silvia Blanch i els motius pels quals la van matar. 
Un llibre ple de girs inesperats, on res és el que sembla i tothom amaga alguna cosa, però que l'autora aconsegueix resoldre amb una gran intel.ligència a través d'uns personatges que ens fan patir fins la darrera pàgina de la novel.la.


dilluns, 7 de desembre del 2020

ISASAWEIS: NO TE COMPLIQUES CON LA CENA

Quan arribem a casa, cansats de tot el dia, poques ganes tenim de posar-nos a la cuina.
Només voldríem agafar uns ingredients bàsics i combinar-los de manera adient per tal de fer un sopar ràpid i nutritiu, alhora que bo i a ser possible que no enredi massa la cuina (per demanar que no quedi!)

En aquesta tasca s'ha proposat ajudar al món Isasaweis, amb el seu llibre ¡No te compliques con la cena!: Recetas fáciles y sanas para hacerla enun momento.


Isasaweis? Però qui és aquest personatge? Doncs bé, després de fer la investigació corresponent hem sabut que és una famosa youtuber, Isabel Llano, "bloggera" i escriptora que avui dia compta amb mig milió de subscriptors en les diferents xarxes socials.
És un referent per a moltes persones d'ençà que va publicar el seu primer vídeo, en qual ensenyava a fer-se un monyo amb un parell de mitjons.

Hem de reconèixer que nosaltres vivíem en la ignorància i també hem de confessar que no sabem exactament com va passar dels mitjons als sopars, ni de les xarxes al paper.

El que sí que sabem és que el seu llibre ens proposa fer sopars d'una manera molt imaginativa i pràctica.

Us donem alguns exemples, com ara alvocats amb ou al forn. Això portaria alvocat, ous, pernil, sal i pebre. Superfàcil i original. També hem trobat uns canapès amb brandada de bacallà, unes cols de Brussel·les gratinades amb formatge, espagueti de carabassó amb "pesto" i pinyols, pit de pollastre al curri, un lluç amb nata i ametlles...
Un pop a la gallega en només 7 minuts? És possible? Segons Isasaweis sí. Tot és qüestió de seguir les seves receptes.

Tot dóna molt poca feina, la veritat, i és molt vistós.

El llibre també és vistós, la "bruixa" Isasaweis a la portada en horari de nit, tot ple d'estels i la lluna i algun rat penat. Tot apunta al fet que farem màgia a la cuina.
A l'interior, cada recepta ben explicada, en una columna.
En l'altra, els ingredients i una cosa original, variants que es poden fer i suggeriments diferents.
En la pàgina del davant, una enorme foto a tot color que ens mostra l'aspecte amb el qual quedarà el sopar, si ho fem bé, és clar.

El nostre dietista ens dirà que no sopem gaire, però si volem variar de la típica truita francesa i el iogurt, aquí teniu idees que us faran més fàcil la cuina de tota la setmana.