dimecres, 19 de novembre del 2014

JULIAN BARNES: A HISTORY OF THE WORLD EN 10 1/2 CHAPTERS

El passat dimarts es van reunir a una sala del Centre cultural un petit grup de lectors i lectores.

L’objectiu era comentar el llibre en anglès que la coordinadora Olga Monfort havia triat per iniciar el cicle de lectures.
Es tractava d’un llibre de contes,  A history of the world in 10 1/2 chapters, del britànic  Julian Barnes.
No tots els lectors havien complert l’objectiu d’acabar-lo, però  es tractava precisament de que cada lector anés al seu ritme i en funció del seu nivell d'anglès, i llegís els contes que el vinguessin de gust.  
El llibre va ser considerat complicat per la majoria. El seu vocabulari ric va fer que molts lectors fessin un esforç important i consultessin sovint el diccionari.
La primera de les històries a més, una recreació de l’episodi bíblic de l’Arca de Noé, estava escrita en un to molt irònic i sovint hi havia escenes complicades. De fet, podríem definir com a controvertit el sentit de l’humor del britànic Julian Barnes.
Tot i així,  es valora molt positivament la lectura, doncs a partir d'ella va tenir lloc una tertúlia que va servir per que tots els participants tinguessin l’ocasió de parlar en llengua anglesa. 


La propera trobada tindrà lloc el proper dimarts 9 de desembre a les 20 h.  i en ella es comentarà el llibre Rebecca de Daphne du Maurier.