dilluns, 14 de maig del 2012

EL MÓN DELS LLIBRES


El passat dijous es va reunir el grup de lectura infantil, format per 10 nens i nenes, que han decidit anomenar-se El món dels llibres.
En aquesta ocasió El món dels llibres comentava el llibre Viatge al país dels lacets, de l'autor Sebastià Sorribas, tot un clàssic de la literatura infantil catalana, publicat l'any 1969 i il·lustrat per Pilarin Bayés.
El llibre ens transporta a la tribu dels laïtes, un dels pobles de la Barcelona prehistòrica,  a on  Bora i el seu mamut han estat castigats i han de marxar fora del poble uns dies. El seu amic Piru els acompanyarà en una aventura en la que descubriran el país dels lacets i els seus coneixements de plantes, animals, sistemes de conreu, etc.

Quan els aventurers tornen a la seva tribu, es troben amb la supertició de Tafarell, el bruixot de la tribu, qui s'oposa als nous coneixements.

Els nens del Món dels llibres han disfrutat molt d'aquesta lectura. Alguns no sabien com es vivia a la prehistòria o esperaven que la lectura fos una mica avorrida.
Però la realitat és que s'han divertit i han après que mantenir la gent ignorant només serveix per que alguns se'n puguin aprofitar, que no s'ha de tenir por del que no coneixem i s'han d' aprofitar els coneixements dels pobles més avançats.
Bora, la nena laïta protagonista de la història pensa que no hi hauria d'haver cap bruixot com ara Tafarell.
Els nens i nenes del nostre grup pensen que viure en la nostra època rodejats de llibres és molt millor que viure a la prehistòria.

Després, tots es diverteixen fent dibuixos per a un punt de lectura i s'acomiaden fins al proper 31 de maig quan es comentarà el llibre de l'Oriol Vergés, Fem una película, Borinotman?.

Fins aviat i bona lectura!