dilluns, 20 de febrer del 2017

CLUB DE LECTURA "LLEGIR EL TEATRE": LA SENYORA FLORENTINA I EL SEU AMOR HOMER



A la primera sessió del club de lectura “Llegir el teatre” s’ha treballat l’obra de Mercè Rodoreda La senyora Florentina i el seu amor Homer.

Al començament de la sessió cadascú dels membres del club ha comentat la seva impressió sobre l’obra.

Es tracta d’una petita comèdia en tres actes, protagonitzada per la senyora florentina, una professora de piano de Barcelona, que durant 25 anys ha tingut una relació adúltera amb el senyor Homer. La mort de la dona del seu amant és un punt d’inflexió. Alguna cosa ha de canviar a partir d’ara i la senyora florentina i les seves amigues es preparen per a fer un pas endavant en la relació.

En general, aquesta obra ha agradat molt –és una obra senzilla de llegir– però tothom ha estat d’acord en les dificultats d’apropar-se a un text dramàtic. 

En un to de conversa col·loquial, el grup ha anat comentat aspectes formals de l’obra, de la mà del conductor del grup Javier Gil. 

Sense incidir gaire en els aspectes més teòrics, el grup ha analitzat els tres actes de la comèdia de la Mercè Rodoreda i ha anat repassant el catàleg de personatges que formen part de l’obra. S’ha parlat del tema central de l’obra –l’espera- i de la forma en la qual l’autora el desenvolupa.

També s’ha fet menció a la futura posada en escena per part del Sergi Belbel i dels diferents actors que hi formaran part del repartiment. 

Per últim, s’ha llegit un text del Belbel on introdueix l’obra i la seva proposta, s’ha parlat de la importància de la passió a l’hora de fer teatre i de la figura del director. 

S’ha comentat que a l’inici de la sessió vinent parlarem de com ha estat la posada a escena del Belbel i què ens ha semblat.



En definitiva, ha estat una experiència molt agradable, interessant i enriquidora, que es repetirà amb el comentari de l’obra Ricard III en la propera sessió del club de lectura “Llegir el teatre”.