dimecres, 9 de juny del 2021

SUZANNE POWELL: ¡CAMBIA YA!

Ens hem de cuidar durant tot l'any, però sembla que a la primavera estem més animats i és un moment idoni per començar a canviar hàbits.

Per això, avui us portem aquesta guia de la Suzanne Powell, una irlandesa que ens proposa fer un repàs dels nostres hàbits per tal de comença a fer servir productes naturals per a la salut, la bellesa i l'hàbitat.

El llibre es diu ¡Cambia ya!, i és d'edicions Sirio.

Hem de dir que aquesta autora no és una científica, sinó tan sols una divulgadora de teràpies naturals i d'un estil de vida zen.

En primer lloc, Suzanne Powell fa un repàs a les diferents toxicitats que ens envolten: ambientadors, detergents o sabons industrials, per exemple,  per arribar a la conclusió que tot té la seva alternativa natural. En l'àmbit de la higiene de la casa es pot fer servir el vinagre, hi ha sistemes tradicionals de fer sabó, hi ha olis essencials que ens ajudaran en la cura diària de la nostra pell, ungles i cabell, etc.
A continuació parla de l'alimentació i l'exercici, imprescindibles per a una bona salut. Aquesta autora defensa els sucs vegetals, l'arròs vermell i l'ús habitual d'herbes i espècies.

En una segona part repassa solucions d'emergència i remeis naturals per a diferents trastorns de la salut, com ara la cistitis, la candidiasi, diferents afeccions gastrointestinals, el mal de cap i la migranya, malalties respiratòries, problemes dels ossos, etc. 

En una tercera part es repassen recursos, suplements i complements. Com ara l'oli de coco, l'all, la cúrcuma, la mel, el vinagre de poma o la regalèssia...

La quarta part està dedicada als bons olis essencials, que ens poden ajudar en la bellesa personal i per a malalties diverses.

És un llibre tan complet que és molt difícil de resumir, ja que fa un repàs molt extens d'usos dels diferents productes. Podríem dir que es tracta d'una aposta per tal d'aconseguir el benestar físic de les persones aprofitant els recursos naturals i fugir dels productes més processats que contenen substàncies nocives per a la nostra salut.

Podeu trobar aquest llibre en el centre d'interès Salut i vida natural, a la primera planta de la biblioteca.

dilluns, 7 de juny del 2021

ÁINE CARLIN: EL NUEVO VEGANO

S'acosta el 15 de juny i amb la recuperació de l'horari d'estiu i les vacances del personal, aquest bloc descansarà una mica.
Però avui ens posarem encara més sanes i respectuoses amb el medi ambient i amb els animals, ja que d'això va el veganisme. 
Hem triat el llibre El nuevo vegano, un llibre amb receptes i consells molts senzills. Amb fotografies de Nassima Rothacker i editat per Omega.

Ser vegà vol dir no menjar, ni vestir, ni consumir productes animals. Molta gent podrà estar d'acord o no amb aquesta opció, però l'única intenció de l'autora és que ningú discuteixi com és de sa i saborós el menjar vegà.
Per a començar el dia ens proposa coses com ara una "smoothie" de remolatxa i plàtan, sucs sense espremedor o llet vegetal o unes boníssimes pomes al forn amb crema d'ametlles o una mantega de coco.
Ens ve salivera només de pensar-hi!
I què podem dinar?
Una sopa de tomàquet amb patates al forn i aroma de romaní, un "ceviche" de xampinyons, un "estromboli" (pizza enrotllada farcida del que sigui) de pebrots verds i espinacs, un bistec de coliflor a l'estil "Jerk", un arròs "Jollof"... i moltes més coses.

Per acabar podem triar unes trufes de fruits secs o un púding d'alvocat amb xocolata a la menta. El dolç no pot faltar per a concloure un bon àpat.

Hi ha moltes possibilitats en aquest llibre, pels vegans i per les persones que només busquen reduir la proporció de proteïna animal en la seva alimentació.

Però la gràcia d'aquest llibre no acaba en la cuina, ja que les darreres pàgines estan dedicades a la bellesa vegana. És a dir, a cuidar-se amb productes naturals com ara una "bruma" facial amb aigua de roses i menta o un exfoliant corporal amb plàtan i sucre o una crema corporal de coco.

Un assegurem que aquest és un llibre força interessant amb unes boniques fotografies. Tant si el que busqueu és un canvi de vida, és millorar la vostra alimentació o fer més diversa la vostra dieta, aquest llibre és una autèntica troballa i el podeu trobar -com tantes altres coses a la Biblioteca de Martorell.