dissabte, 4 de febrer del 2017

FRANCIS SCOTT FITZGERALD: EL CURIÓS CAS DE BENJAMIN BUTTON

La trobada del club de lectura de nit, al gener, es va centrar en el comentari del llibre de Francis Scott Fitzgeral, El curiós cas de Benjamin Button
Es tracta d'un conte curt de caràcter fantàstic, basat en la possibilitat que una persona neixi sent un vell i es vagi fent jove a mesura que els temps vagi passant, fins a acabar morint quan s'és un nadó.
Tot i que la situació que planteja, fins i tot podria semblar interessant per a l'ésser humà, la veritat és que ens va semblar una mica terrible. Una de les lectores va observar que, al cap i a la fi, tot comença i acaba igual que quan és al contrari: es neix amb els pares i s'acaba en solitud, una mica abandonat pels fills.
Ens van sobtar certs aspectes, com ara la normalitat amb la qual tothom accepta que aquell nadó acabat de néixer tingui l'aparença d'una persona de 70 anys, com pràcticament el fan fora de l'hospital i com sembla que ningú se n'adoni ni doni importància al fet que el protagonista sigui cada cop més jove. En realitat, l'autor no es para en aquestes consideracions, sinó que se centra en l'experiència vital del protagonista.   Tot plegat, resulta una mica surrealista i molt grotesc.
Per una altra part, tothom comenta que el llibre està molt ben escrit i que atrapa al lector. Comentem com és de diferent aquest Fitzgerald del que va escriure el Gran Gatsby. Totes dues obres no s'assemblen molt tot i que els dos són molt ben valorats per les lectores del club.

La nota que li posem ens dóna de mitjana un 7.66.