divendres, 14 d’octubre del 2016

JOAN BENESIU. GEGANTS DE GEL


Hem iniciat les trobades del club de lectura de nit amb el comentari del llibre Gegants de gel, del valencià Joan Benesiu.

És un llibre molt especial, ja que no està format per contes, però tampoc és una novel·la clàssica, sinó que les diferents històries són totalment independents. Si que  hi ha, però, un fil conductor, que serien les trobades al voltant de la taula d'un bar, en un poble situat en la fi del món, precisament la nit de cap d’any. Són històries molt contundents, que tenen lloc en un moment i en un lloc simbòlic.
El llibre agrada molt per diferents motius, el primer de tots perquè està molt ben escrit. 
També per les diferents històries molt esfereïdores, que enganxen al lector.
En la part negativa de la balança hi ha qui assenyala que és un llibre que hagués donat per a quatre llibres diferents, hi ha masses històries amb massa informació superficial. És un llibre molt ambiciós,  que de vegada no acaba de tancar els temes.
És clar que, això forma part de l’estil de l’autor i de l’esperit del llibre que potser ens vol ensenyar una part especialment freda dels éssers humans.

Li posem nota:
8 + 6 + 8 + 8 + 6 + 7 + 7 = 7.14


La propera lectura serà d'una autora local, la Teresa Amat. Es tracta d'un llibre de contes titulat tot ve que s'acaba, el qual comentarem el pròxim 19 d'octubre.