dimecres, 12 de novembre del 2014

HENRIK IBSEN: UN ENEMIC DEL POBLE.




El passat dilluns, unes 850 persones procedents dels clubs de lectura de les diferents biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, vam tenir l’ocasió d’assistir a una jornada molt particular.


Es tractava d’una sortida al teatre, concretament a una representació feta especialment per a nosaltres.  L’obra triada va ser Stockman, una adaptació del clàssic d’ Henrik Ibsen, Un enemic del poble, feta i dirigida per l’Oriol Tarrasón.

L’argument és de plena actualitat, doncs tracta de la lluita entre la veritat i el bé públic i els interessos econòmics d’una comunitat en concret. 
Polítics, ciutadans i premsa queden en evidència en una trama que posa sobre la taula interrogants ètics i morals, com ara que passa amb la recerca dels ideals i de la veritat quan aquests son lesius pels propis interessos. O fins on pot arribar un individu tot sol.

Després de la representació, el públic assistent vam tenir ocasió de fer una petita tertúlia amb els actors, amb el simpàtic Xavier Graset com a moderador.

L’escenari triat per a la representació va ser el teatre Atrium, de Viladecans, al qual vam arribar en autocars que feien ruta des de la diferents biblioteques de les comarques catalanes.

Des de Martorell ens vam desplaçar un petit grup i tots vam gaudir del bon teatre i de la bona companyia, de la mateixa manera que gaudim de les bones lectures del Club.



Tot va tenir lloc gràcies a l’organització del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.