dimecres, 14 d’abril del 2010

La lectura del Palau de la Lluna, al mes de març va ser molt bona per les poques assistents d'aquell dia. Gràcies a qui vau fer l'esforç de venir amb el fred que feia!


Aquell mateix dia es va parlar de la possibilitat de rebre al Jordi Llavina, qui havia presentat el seu recull de relats Londres Nevat en la Capella de Sant Joan.
I aquí teniu la crònica de la trobada, gentilesa de la Montse Ariza.



El dijous va tenir lloc la trobada del Club de Lectura del mes d'abril, amb un convidat molt especial: l'autor del llibre que ens havíem llegit, en Jordi Llavina.


La meva impressió és que la conversa va resultar molt enriquidora per les dues bandes: per a nosaltres, les lectores, va ser l'oportunitat d'escoltar per què el llibre s'ha acabat titulant Londres nevat i no pas El branquilló de til·ler i altres històries, per què a la coberta (que no portada!) surt la foto de tonalitats verdoses que surt i no el quadre de Cézanne Stove in the Studio; l'oportunitat de saber que les històries dels primers cinc relats del llibre són inventades però que s'han nodrit d'espais reals de la nostra zona (l'aula magna de l'insti -"... el sostre estava cobert d'oueres de cartró pigallades de botes de paper sec..." , l'autoescola Alemany, el Der Eben -"... un bar estret com un corredor...", el carrer dels Grecs de Gelida -"... un dels carrers més selvàtics del poble..").

I penso que enriquidora també per al Jordi, que de seguida va detectar que els punts del llibre que no queden resolts donen què pensar al lector (què va passar exactament a la cambra d'aquell pis del carrer dels Grecs entre el tal Amat i el germà del xef d'un restaurant al rovell de l'ou d'una petita ciutat, si la nena del primer conte havia arribat a néixer o no, com continua la vida del noi deixat després que l'indigent marxi amb el seu xandall blau elèctric, ...) i va prometre aprofitar-ho i incloure bona dosis de misteri en la novel·la que està començant a preparar.

Un piscolabis boníssim i unes dedicatòries personalitzades de record van el colofó d'or d'una vetllada molt agradable.