dimecres, 6 de juny del 2012

El MÓN DELS LLIBRES: FEM UNA PEL·LÍCULA, BORINOTMAN?


El passat dijous es va reunir el club de lectura El mon dels llibres, els nens i nenes coordinats pel Jordi Morera. Tothom havia llegit el llibre proposat, Fem una pel·lícula, Borinotman? de l'autor Oriol Vergés.
No va faltar la polèmica en aquesta reunió,  doncs el llibre no havia agradat a tothom per igual.
Però anem a pams. 
La història està protagontizada per Borinotman ,un heroi que viu a la fantàstica vila de Vall Formosa, amb veïns com ara la Blancaneu i els nans, el monstre Frankein, el comte Ladruca i l’espia James Rond. Tots junts roden una pel·lícula per explicar com creuen que hauria de ser el món. Però la pel·lícula no acabada d'agradar massa i finalment tothom es posa d'acord per rodar una altra a gust de tothom.
El Lluís ens explica que li ha encantat el llibre, i parla d'ell amb autèntic entusiasme.
En canvi, el Marc, la Júlia i la Sílvia l'han trobat prou avorrit. Esperaven més, i els ha semblat massa repetitiu, amb masses discussions i paraules que de vegades no acabaven d'entendre.
El Lluís reconeix que el Frankein semblava que parlés xinès i de vegades no s'entenia gaire.
El Nil, a mig camí entre els defensors i els detractors, ens diu que el llibre no li ha desagradat del tot, però que realment no el recomanaria.

Si teniu ganes d'opinar, el llegiu i ja ens direu!

El Club de Lectura infantil de la Biblioteca Francesc Pujols es tornarà a trobar el proper 14 de juny, a punt ja de fer vacances, aquesta vegada per a comentar el llibre Les aventures del Capità Calçotets, de l'autor Dav Pilkey.