dimarts, 15 de gener del 2013

.LORENZO SILVA: EL LEJANO PAÍS DE LOS ESTANQUES



El club de lectura estrena les trobades de l'any 2013 amb el nou horari de dilluns pel vespre, i amb el comentari de la novel·la policíaca de l'autor Lorenzo Silva, El lejano país de los estanques.
Es tracta d'una història que ens porta a un poble de la illa de Mallorca, en el qual apareix assassinada una jove i atractiva noia de nacionalitat austríaca. El sargent Bevilacqua i la seva ajudant, l'agent Chamorro, inicien la investigació i s'introdueixen en el cercle en el qual es belluga la noia, fins arribar a la resolució d'aquest enrevesat cas.
El llibre agrada i les lectores reconeixen que és una lectura molt àgil que manté al lector atrapat en el misteri de la resolució del crim. Malgrat tot, es pensa que la prosa de Lorenzo Silva no és tan simple, sinó que està plena de frases subordinades i d'un lèxic prou ric.
Hi ha qui pensa que el fet que Silva faci que l'agent Chamorro hagi arribat a la Guàrdia Civil de rebot després de suspendre l'exàmen d'ingrés en alguna altra Acadèmia Militar, no li fa cap favor al personatge, ja que es considera a l'agent molt intel·ligent, seriosa i responsable en la seva feina.
Un altre punt negatiu és la disgressió que l'autor fa al final, com a resum de la resolució del cas, doncs no cal repetir el que ja s'ha explicat prèviament.
La Montse i la Mònica ens expliquen que van assistir a una xerrada amb l'autor que va comptar amb l'assistència d'un comandant de la Guàrdia Civil i d'una comissària dels Mossos d'Esquadra. Totes dues són admiradores de Lorenzo Silva i ens van encomanar la seva bona predisposició cap a aquest autor.

Com sempre, li posem nota al llibre:

7   7  7   6  6  8   6   6  =   6,625


La Concepció ens presenta la propera lectura. Es tracta d'un petit epistolari entre una desconeguda escriptora neoyorkesa i el llibreter de la londinenca llibreria Mark&Co, situada al número 84 del carrer Charing Cross. 
La història comença amb la petició d'alguns llibres difícils d'aconseguir per la nordamericana,  l'any 1948, i es perllonga durant 20 anys. L'autora és Helen Hanff i el llibre porta el títol de 84 Charing Cross.

Comentarem aquesta novel·la el dia 11 de febrer, al Centre Cultural, a partir de les 21,30 de la nit.