dilluns, 19 de setembre del 2011

CURS 2011-2012

Després de tot un estiu lector, encara que sense trobades literàries, ens tornem a veure el passat dijous.

La lectura a comentar és el llibre de la Najat El Hachmi, titulat La caçadora de cossos.
La Pilar ja havia avisat que no era bo, però voliem lectura eròtica per a l'estiu i ens vam engrescar amb ella.
Així doncs, aquesta vegada hi ha unanimitat quan parlem del llibre: absolutament tothom l'ha trobat dolent. Ha hagut qui ni siquiera l'ha acabat. D'altres sí, però totes coincidim en parlar de la poca consistència del personatge, el qual, està clar que es tracta d'una dona amb carències afectives i baixa autoestima, encara que no sabem d'on li vénen. Només coneixem una dona que treballa netejant, en el torn de nit per guanyar més diners, i que aprofita qualsevol ocasió per tenir una trobada sexual amb qualsevol. Totes aquestes trobades, a més, ens resulten prou penoses, sense cap al·licient que dongui gaire erotisme a l'assumpte. Al contrari, es produeixen en llocs especialment repulsius, bruts i amb olors especialment dolentes.
Tampoc no ens ha agradat l'estil, fins i tot hi ha qui ha dit que és un llibre mal escrit escrit, amb frases mal construïdes i falta de vocabulari.
Ens ha sobtat que qui ha escrit aquesta història sigui la mateixa autora de l'Últim Patriarca, llibre d'una qualitat molt superior a aquest. Alguna persona apunta que aquest llibre potser hauria estat escrit amb presses i que, en realitat, podria ser un bon primer esborrany, el qual s'hauria de reescriure.
Un altre punt és si es tracta o no d'una història autobiogràfica. Algunes pensem que no, que tota la història és fruit de la imaginació de l'autora, però algú havia llegit en La Contra de La Vanguàrdia, una entrevista amb l'autora en la qual parla clarament de que es tracta d'una història personal.
Bé, temes no ens han faltat. Sembla que hagi donat molt més tema que molts llibres que han agradat.

Apart d'això, comentem les nostres lectures estiuenques. El repte el té una lectora que ha arribat a les xifra de 10 llibres durants els mesos de juliol i agost. La resta tenim xifres més modestes, però no per això deixem de parlar de les lectures que més ens han captivat.

Quedem pel proper 20 d'octubre amb un llibre que promet, Primavera, estiu, etcètera.