En la darrera cita del club de lectura de nit ens vam reunir un grupet de participants per comentar el llibre de Christopher Morley, la llibreria ambulant.
El llibre havia agradat, principalment, per trobar-lo divertit i lleuger, una faula entorn de l'amor pels llibres que ens va donar per a una estoneta de tertúlia.
En primer lloc, està el tema del feminisme. Més avançat als Estats Units que a Europa, ens trobem un llibre escrit en la segona dècada del segle XX que planteja el tema de l'emancipació de la dona.
Ens van sorprendre detalls, com ara que la protagonista estalviés per a comprar-se un cotxe, en la segona dècada del segle XX i en el món rural! I és que als Estats Units sembla que les coses anaven a un ritme diferent del d'Europa.
Un altre tema seria com eren d'importants els llibres en un moment en què la gent no tenia accés a cap altra forma d'informació i distracció, especialment en el món rural. El protagonista era un autèntic engalipador i xerraire i era capaç de trobar el llibre adient per a cada persona. Una idea que encara avui dia ens costa.
Finalment, el tema de la casualitat. Com una decisió potser de no gaire trascendència pot canviar la vida d'una persona. La protagonista només pretenia anar-se'n de vacances durant un mes, però la seva espontània decisió va canviar el seu destí.
Trobem que aquests temes estan tractats d'una manera molt lúdica, amb aventures potser un tant inversemblants, però molt amenes i ben escrites.
Vam parlar de llibres i lectures i de preus i valors i de més coses que se'ns van anar acudint.
Al final li vam posar nota com sempre: 7 + 7 + 8 + 7 + 7+ 7 + 7 + 7 = 7.125