dimecres, 19 de desembre del 2012

SOPAR DE NADAL AMB RAY BRADBURY I FAHRENHEIT 451


Ens reunim 12+1 lectores per tal de celebrar el Nadal i parlar de llibres i més coses.

Comentem el llibre Fahrenheit 451, de l'autor Ray Bradbury, obra de culte del gènere ciència ficció.
Parla d'una societat futura en la qual s'han perdut els valors més característics de l'esperit humà, on tot ha quedat reduït al fet de viure i gaudir ràpidament i sense pensar i en la qual qualsevol forma de reflexió -exemplificada en els llibres- s'ha de combatre i eliminar.
Es valora especialment la capacitat visionària de l'autor que va ser capaç d'anticipar-se a moltes de les coses que avui dia caracteritzen la nostra societat, com ara la incomunicació entre les persones, les formes d'oci buides de contingut, la poca consideració de disciplines com ara la filosofia, la literatura, etc.
A totes les lectores els hi sembla una obra duríssima, plena de frases intel·ligents, però també se li reconeix un final obert a l'esperança.
Tothom li posa un 7 de nota, amb l'excepció d'una lectora que li dóna un 6.


Es planteja el canvi de dia de trobada, i es decideix que a partir d'ara, les reunions es faran el segon dilluns de cada mes. 
La propera, doncs, serà el 14 de gener.  Aquest dia, comentarem el llibre triat per  la Mònica, El lejano país de los estanques, una novel·la policíaca escrita per l'autor Lorenzo Silva.


Molt bones festes per a tothom i bones lectures 2013!