dilluns, 21 de juliol del 2014

DELPHINE DE VIGAN: RES NO S'OPOSA A LA NIT

El passat dijous va tenir lloc una reunió extraordinària del club de Lectura de nit, en el marc de una fresca terrassa d'estiu.
En aquesta reunió vam tenir ocasió de parlar del llibre proposat per a la tertúlia mensual, Res no s'oposa a la nit, de l'autora francesa Delphine de Vigan.
És aquest un llibre immensament trist en el que la protagonista ens narra la mort de la seva mare i com va tenir la necessitat d'investigar la història familiar d'aquesta, descobrint una història crua, d'aquelles que ens recorden que la realitat supera àmpliament a la ficció, en moltes ocasions.
Les lectores reconeixen, però, que totes s'hi van enganxar a la lectura i que el llibre es va llegir molt ràpidament.  
Totes pensem que estem davant d'una molt bona autora,  els llibres de la qual valen molt la pena de llegir.

En aquesta ocasió no vam votar, sinó que vam passar directament a una animada tertúlia al voltant dels llibres en particular i la cultura en general. També vam parlar d'altres coses i vam passar una estona molt amena, mentre gaudíem del sopar a la fresca en una calorosa nit d'estiu.

Finalment vam haver de marxar i ens vam acomiadar fins al proper 22 de setembre, dia en el que ens retrobarem  i  en el que tenim previst comentar un llibre de la japonesa Yoko Ogawa, el qual porta el títol de La Fórmula més estimada pel professor, un llibre tendre i delicat que ens acompanyarà durant les vacances.

Molt bon estiu i molt bones lectures per a tothom.