dimecres, 25 de setembre del 2013

JAUME CABRÉ: SENYORIA.


Ha estat un estiu força llarg, però finalment el mes de setembre ens ha portat la primera reunió de la temporada.


En ella ens vam reunir 8 lectores per tal de comentar la lectura de l'estiu:  Senyoria, de Jaume Cabré.
La novel·la ha aixecat entusiasme entre les lectores que la valoren molt positivament, tant per l'estil narratiu com pel contingut.
Es destaca l'aconseguida atmosfera, plena de detalls, d'una realitat crua, potser inesperada en una novel·la situada en el segle XVIII.   També es valora la manera d'escriure de Cabré, com entrellaça les diverses històries, i les acaba de tancar totes, com és capaç d'explicar-nos dues històries a la vegada o de donar-nos els petits detalls necessaris pel fil argumental d'una manera subtil, la riquesa del seu vocabulari, l'originalitat d'algunes descripcions, etc.
És interessant també la crítica que fa de la societat corrupta i elitista de l'època, els seus vicis i depravacions. 
Són tantes les coses que surten que totes coincidim en què és una història de la qual s'ha de fer una segona lectura, per tal de no perdre's res.
Les presents tenim moltes ganes d'escoltar a Cabré el 7 d'octubre i pensem en fer coincidir la nostra reunó d'octubre el mateix dia 7.

Presentem la lectura del proper mes. Es tracta de L'estiu que comença, de l'autora Silvia Soler. Premi Ramon Llull.
Aquest llibre és una novetat molt prestada a totes les biblioteques.
Decidim,  però,  que aquesta lectura de la Sílvia Soler  la comentarem al mes de novembre, doncs de cara a l'octubre estaria bé que tothom pogués acabar de llegir Senyoria, una magnífica novel·la.
A més tindrem ocasió d'escoltar i de parlar amb Jaume Cabré i creiem que és prou ali·cient per acabar el llibre.

Parlem de lectures i recomanacions d'estiu:

Alguna lectora ha fet el seu petit homenatge a l'autor Tom Sharpe mort aquest estiu amb la relectura de Wilt. Un altra lectora ens recomana Victus, un llibre que li ha semblat boníssim.  Hi ha qui  ha estat acompanyada de El corazón Helado, en la seva solitària i aïllada granja canandenca a 30 Km. de la civilització. També hem trobat qui ha llegit La veritat sobre el cas Harry Quebert, una altra persona ha tastat Grandes pechos amplias caderas i jo mateixa m'he divertit d'allò més amb la tieta Mame.

Quedem pel proper dilluns 7 d'octubre.
La primera convocatòria serà a les 20 hores, amb ocasió de la xerrada amb el Jaume Cabré.
La segona convocatòria, a les 21.30 com és habitual.


Fins aviat.