dijous, 26 de juny del 2014

JORDI COCA: LA NIT DE LES PAPALLONES


Dilluns passat ens vam reunir un grup de lectors i lectores per tal de comentar el llibre La nit de les papallones de l’escriptor Jordi Coca.


La novel.la no ha agradat per igual a tothom. El llibre explica la biografia de l’estriper Christa Leem que en la novel·la està representada per la Carla, la qual va aconseguir triomfar en els locals de moda de Barcelona durant els anys 70. 
La Carla és un personatge que fuig de si mateixa, ja que tot i semblar una dona enèrgica i valenta, en el fons era una dona molt vulnerable i molt marcada per la destructiva relació que mantenia amb la seva mare. 
Tothom va coincidir que l’autor reflecteix molt bé el submón i l’ambient dels locals nocturs que en aquells moments estaven de moda a Barcelona com ara Panama’s, Bocaccio, Lord Black, Jazz Colon, etc. 
El llibre explica clarament la vida i destrucció de la protagonista de la qual ningú coneix exactament com va morir. 
Alguns lectors van dir que consideraven el llibre com una crónica periodística i no pas com una novel·la o una biografia, ja que la seva lectura ens permet conèixer amb gran detall la misèria que hi havia dins el món de l’espectacle d’aquells temps.


La propera reunió del club de lectura tindrà lloc, un cop passat l'estiu, el dia 29 de setembre i comentarem la novel·la  Jo confesso de Jaume Cabré.


Espero que tots i totes passeu un molt bon estiu i unes merescudes vacances.